ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

ste-sumboulio-tis-epikrateias-geniki

Τα έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός, στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, μπορούν να συνεχιστούν κανονικά, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη (όπου υπάγονται οι Σκουριές) με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «η Πολεοδομία προέβη στη διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού».

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εν λόγω Πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την «ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους». Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι «από αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της επίμαχης εταιρείας (οι οποίες είναι σύμφωνες με τις άδειες εγκατάστασης) και όχι εργασίες για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν».

[ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ” )