ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝIΚΟΤΗΤΑΣ

 

stoa3

Σε μια κίνηση η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό προχώρησε η Ελληνικός Χρυσός. Δημιούργησε τρία ενημερωτικά βιντεάκια τα οποία λύνουν κάθε απορία σχετικά με την επένδυση, τις κατά τόπους εγκαταστάσεις, τα χρονοδιαγράμματα, τα τεχνικά έργα, τις προθέσεις της εταιρείας και πολλά άλλα που δεν ξέρει ο μέσος πολίτης, αλλά ούτε γράφονται στις εφημερίδες. Με συνοπτικό λόγο και άκρως κατατοπιστική εικόνα και ο πλέον απληροφόρητος μπορεί να πάρει μια σαφή εικόνα της επένδυσης και της κατάστασης σε λιγότερο από 15 λεπτά, αφού κάθε βιντεάκι διαρκεί τέσσερα λεπτά και κάτι…

Η σειρά έχει γενικό τίτλο «Το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός» και τα επιμέρους βίντεο «Στρατώνι: Το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός», «Σκουριές: Το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός» και «Ολυμπιάδα: Το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός»

Δείτε τα στο YouTube, εδώ:

Στο πρώτο βίντεο ο θεατής μπορεί να πληροφορηθεί για τις χερσαίες και λιμενικές εγκαταστάσεις του Στρατωνίου, το περιβάλλον και τους κατοίκους, τη συνύπαρξη εξορυκτικών εργασιών και καθαρού περιβάλλοντος, το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, την προσπάθεια που έχει γίνει να σταματήσει η όξινη απορροή από τους σωρούς των παλαιών πυριτών που άφησαν οι προηγούμενες εταιρείες, την υπόγεια σήραγγα των 8,5 χιλιομέτρων που ανοίγεται και θα συνδέει τα άλλα μεταλλευτικά κέντρα με το προγραμματιζόμενο εργαστάσιο εμπλουτισμού στον Μαντέμ Λάκκο, και πολλά άλλα.

Στο δεύτερο βίντεο αναλύεται η εφαρμογή της αρχής «της μικρότερης επιφανειακής κατάληψης» στις Σκουριές, εξηγείται τι είναι επιτέλους αυτή η περίφημη εξόρυξη openpit και πόσο χώρο θα καταλάβει, επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορ΄αότι η επένδυση καταλαμβάνει μόλις το 0,09% της δασωμένης περιοχής της Χαλκιδικής, ή 0,24% της έκτασης του Δήμου Αριστοτέλη και καταδεικνύεται με εικόνες η μέθοδος της σταδιακής αποκατάστασης των τμημάτων της εκμετάλλευσης που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Στο τελευταίο βίντεο που αναφέρεται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, εντύπωση κάνει η προσπάθεια της εταιρείας να αποκαταστήσει τον χώρο των 250-300 στρεμμάτων που καταλαμβάνουν παλαιές αποθέσεις πριν ξεκινήσει το 2016 η πλήρης λειτουργία του μεταλλείου.

Σε όλα τα βίντεο μιλάνε άνθρωποι της εταιρείας. Μηχανικοί, γεωλόγοι, επιστήμονες, άνθρωποι που ζουν στην περιοχή, κάποιοι και πάνω από 50 χρόνια. Μιλάνε απλά, κατανοητά, χωρίς κορώνες και προσπάθειες εντυπωσιασμού, απαριθμώντας απλώς τα γεγονότα.

Αξίζει να αφιερώσετε 15 λεπτά για να δείτε αυτά τα ενημερωτικά βίντεο. Είμαστε σίγουροι πως θα σας λύσουν και τις τελευταίες απορίες που έχετε σχετικά με την επένδυση, όπως έλυσαν και τις δικές μας.