Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Μετά το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με δεκάδες υποψήφιους δημάρχους να παραβγαίνουν ποιος θα δηλώσει πρώτος πως δεν δέχεται την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος (μεταξύ αυτών και ο δικός μας «ανεξάρτητος» κος Τσακνής), η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς που δημιουργήθηκαν στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την… εκτίμηση στα πρόσωπα των επικεφαλής τους, των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης.

Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους.»

Έτσι, ο κος Τσακνής μπορεί με άνεση να δηλώνει «ανεξάρτητος» και να διαμαρτύρεται για την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει να ισχυρίζεται πως απλώς «δηλώνει την… εκτίμηση στα πρόσωπα των επικεφαλής, των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης»(!).

Για σκεφθείτε τώρα… Αν έθετε πάλι υποψηφιότητα ο κος Ζουμπάς, θα μπορούσαν να συμβαίνουν αυτά; Όχι βέβαια… Ο δηλωμένος κομματάρχης κος Ζουμπάς δεν θα μπορούσε να δηλώσει «ανεξάρτητος», ούτε να αρνηθεί την υποστήριξη του κόμματος.

Ξεκαθάρισε τώρα γιατί ο Ζουμπάς κατεβαίνει για σύμβουλος και ο Τσακνής αναλαμβάνει το ρόλο του «μπροστάρη»; Άλλη μια απορία που λύθηκε…