ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ

Είναι εξαιρετικά παρήγορο το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε σκόπιμο να στείλει κλιμάκιο του στην Ολυμπιάδα για να κάνει αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και την υπερχείλιση του ρέματος Μπασδέκη μέσα στον οικισμό.

Αυτή η παρηγοριά όμως  εξανεμίζεται, αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την επίσκεψη τους. Αφενός είναι αυτό το… μυθικό κλείσιμο της ανακοίνωσης,  όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζουν το κόμμα και τους ανθρώπους του ως… ειδικούς σε θέματα αποκατάστασης και ασφαλείς υποδομές (!!!). 

Όταν επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης και δημοτικής αρχής εξαιρετικά φιλικής προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μόνο έργο που έκαναν στην περιοχή και το Δήμο ήταν κάποια κατά τόπους κοινωνικά παντοπωλεία. Παρ΄όλα αυτά βρίσκουν την διάθεση να κάνουν την γνωστή τους μικροπολιτική μέσα στις λάσπες της δυστυχίας και της απόγνωσης των συμπολιτών που επλήγησαν.

Αφετέρου τους λείπει η ειλικρίνεια από τα συμπεράσματα της επιθεώρησης τους, καθώς δεν υπάρχει, ούτε μια θετική αναφορά στην «Ελληνικός Χρυσός» που από την πρώτη στιγμή που φάνηκαν τα σημάδια των επερχόμενης πλημμύρας και των συνεπειών της έθεσε στην διάθεση των αρχών τα μηχανήματα και τους εργαζόμενους της, που είναι βεβαίως και κάτοικοι για να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, που έπρεπε να γίνουν άμεσα έτσι ώστε να μην λειτουργήσει αθροιστικά προς το χειρότερο το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Είναι ολοφάνερο πως κοστίζει στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική η άρνηση τους να επισκεφτούν και να ενημερωθούν επίσημα από τους ανθρώπους της Ελληνικός Χρυσός για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο αποκατάστασης που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας και αφορά τον καθαρισμό της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας. 

100 εκατομμύρια ευρώ κόστισε αυτό το τεράστιο έργο και θα όφειλαν να ξέρουν τι ακριβώς έχει γίνει πριν επιχειρήσουν να μιμηθούν τα όσα υποστηρίζει το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων».

Οι ισχυρισμοί τους όμως δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα, και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διχάζουν την κοινωνία και να την στρέφουν εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Η πραγματικότητα όμως θέλει την μεταλλευτική δραστηριότητα και τους ανθρώπους της αρωγούς σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται σηκώνοντας τα μανίκια και δουλεύοντας μέρα νύχτα για το καλύτερο αποτέλεσμα, ιδίως όταν εμφανίζονται έκτακτα γεγονότα και ανάγκες.

Μια κατάσταση που πόρρω απέχει από το παράλληλο σύμπαν όσων έχτισαν πολιτικές καριέρες κυνηγώντας το μεροκάματο τους και την αλήθεια που βιώνει και γνωρίζει σύμπασα η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 25/11/2019]