ΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ…

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την είδηση πως η ηγεσία του ΥΠΕΝ συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold κο Burns, και η νέα βουλεύτρια Χαλκιδικής κα Κυριακή Μάλαμα έσπευσε να κάνει δηλώσεις.

Κατ΄αρχάς δεν της αρέσει η λύση να δημιουργηθεί μεικτή επιτροπή από υπηρεσιακούς υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι από εκπροσώπους της εταιρίας, για να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα και να βρεθεί λύση, διότι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί λύση… Τόσα χρόνια «αγώνες», δύο εκλογές «βουλεύτριας» με μόνο το σύνθημα «Να κλείσουν οι Σκουριές», και τώρα θα αφήσουμε τον Χατζηδάκη να βρει λύση; Ε, όχι! Στις επάλξεις η κα Μάλαμα, άξια αντικαταστάτρια της κας Ιγγλέζη. Θυμήθηκε αίφνης και την Στρατονίκη… Για να υπογραμμίσει την… ανησυχία της!

Μας υπενθυμίζει στις δηλώσεις της ότι «η διαδικασία επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων είναι συγκεκριμένη, οριοθετημένη σε όλες τις νομικές της διαστάσεις και δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι δημιουργίας μιας τέτοιας adhoc ομάδας, εκτός υφιστάμενου πλαισίου». Λογικό κα Μάλαμα να μην κατανοείτε τους λόγους μιας ομάδας διαλόγου διότι εσείς σαν κυβέρνηση δεν κάνατε ΠΟΤΕ διάλογο ούτε με τους εργαζόμενους ούτε με την εταιρεία. Μόνο κοροϊδία, υποσχέσεςι και αοριστολογίες για ν απερνάει ο καιρός… Για να κερδίζετε χρόνο να εφευρίσκετε νέα εμπόδια και προσκόμματα… Αλλά ο διάλογος φέρνει λύσεις κα Μάλαμα, κάτι που δηλωμένα δεν το επιθυμεί το κόμμα σας. Και τέλος ποιος σας είπε πως οι επιτροπές διαλόγου λειτουργούν έξω από τα όρια και τις νομικές διαστάσεις; Δηλαδή τι υπονοείτε; Πως η μεικτή επιτροπή θα προτείνει λύσεις εκτός θεσμικού και νομικού πλαισίου; Σε ποιους απευθύνεστε κα Μάλαμα; Στο κομματικό σας ακροατήριο;