ΠΤΗΣΗ ΤΣΑΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πτήση τσάρτερ από τη Γερμανία για τη Χαλκιδική- Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια – Σε αύξηση του τουρισμού προσδοκούν οι φορείς

Περισσότεροι τουρίστες αναμένεται να φτάσουν από την Κυριακή 8/7/2018 στην Χαλκιδική. Γιατί; Από εκείνη την ημέρα, και συγκεκριμένα στις 20.20, θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης η πρώτη πτήση τσάρτερ της γερμανικής εταιρείας Sundair από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου με τελικό προορισμό την Χαλκιδική.

Μάλιστα όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Γενικός Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Μπρουτζάς «είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που η Χαλκιδική θα δεχθεί πτήση charter από την Γερμανία».

Όπως μάς είπε ο ίδιος «η άφιξη τουριστών με πτήσεις τσάρτερ είναι κάτι το συνηθισμένο για τα περισσότερα ελληνικά νησιά, όχι όμως για την Χαλκιδική. Πλέον η εικόνα θα αλλάξει και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις τσάρτερ με τελικό προορισμό το νομό μας. Και θα είναι στοχευμένος τουρισμός, περισσότεροι από 300 επισκέπτες την εβδομάδα θα έχουν ως προορισμό τις παραλίες του νομού μας», σχολίασε.

«Τα αεροπλάνα έχουν 174 θέσεις και θα έρχονται δύο φορές την εβδομάδα στο διάστημα 8.7. – 30.9.2018 από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου BERLIN (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ TXL). Στόχος όλων μας είναι η αύξηση των επισκεπτών από Γερμανία», μάς δήλωσε η Destination Manager της εταιρίας MTS GLOBE INCOMING SA – OTS GLOBE (www.mtsglobe.com) κυρία Renate Δημητροπούλου. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία που συνεργάζεται με την Schauinsland reisen, έχει έδρα στην Ισπανία, στην Ελλάδα τα κεντρικά της είναι στο Ηράκλειο, ενώ στην Χαλκιδική έχει γραφείο στην Άθυτο.

Όσο για την Sundair είναι μία νέα γερμανική αεροπορική εταιρεία στην οποία συμμετέχει με 50% η Schauinsland reisen (www.schauinsland-reisen.de). Η τελευταία με μία 1 ΟΟετή επιχειρηματική ιστορία κατατάσσεται τόσο πανευρωπαϊκά όσο και στη Γερμανία στις σημαντικότερες τουριστικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στην 6η θέση των εταιριών διοργάνωσης τουριστικών ταξιδιών

Σήμερα προσφέρει πάνω από 60 προορισμούς με άνω των 1,1 εκατ. πελάτες (στην Ελλάδα 250.000 με αυξανόμενη τάση). Και μέσω σημαντικών συμφωνιών έχει ήδη αυξήσει το πρόγραμμά της για το 2019.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, της Λεμονιάς Βασβάνη, 5/7/2018]