Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ 158 ΧΡΟΝΙΑ

Ένα πρωτοσέλιδο μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας πριν λίγες εβδομάδες έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο τελευταίος Έλληνας θα γεννηθεί το 2181, σε 158 χρόνια από σήμερα!

Φυσικά το ζήτημα δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και όμως είναι το σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα. Το Δημογραφικό χρειάζεται πολλές δεκαετίες για να ανασχεθεί. 

Ξεπερνά τους εκλογικούς κύκλους. Δεν αφορά το σήμερα, αφορά το μέλλον και κυρίως τους αγέννητους Έλληνες, σε αυτούς που θα παραδώσουμε τα ηνία και που τελικά θα αναρωτηθούν τι κάναμε για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.

Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα την τελευταία τετραετία, όμως χρειαζόμαστε επειγόντως μια εθνική πολιτική για το δημογραφικό που να ξεφεύγει από τους εκλογικούς κύκλους και την κομματική αντιπαράθεση.

Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να σχεδιάσουμε και κυρίως να εφαρμόσουμε μια δημογραφική πολιτική, στην οποία θα δεσμευτούν όλα τα κόμματα.

Το έθνος μας έχει επιβιώσει χιλιάδες χρόνια, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο ελληνισμός έχει δείξει μια εκπληκτική και πολύ συγκινητική ανθεκτικότητα στο χρόνο.

Σήμερα όμως η Ελλάδα παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς μείωσης του πληθυσμού, παγκοσμίως.

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την ιστορική μας συνέχεια, αλλά και την εθνική μας κυριαρχία θα πρέπει να δράσουμε πιο αποφασιστικά, αλλά κυρίως πιο γρήγορα! 

Ο πληθυσμιακός μαρασμός δεν περιμένει.

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι διδάκτορας Ιατρικής Φυσικής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, του Τάσου Γαϊτάνη*, 07/11/2023]