ΚΑΙΡΟΣ: ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας με μεταφορά αφρικανικής σκόνης, τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται,τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει, στα δυτικά τους 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στη δυτική και τη κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στη Θράκη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 16/5/2023]