ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τις θετικές επιδόσεις και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (19 και 20 Ιανουαρίου) στο Νταβός όπου θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Όπως σημειώνουν συνομιλητές του, σε αυτό το διήμερο ο πρωθυπουργός στοχεύει να αναδείξει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Στις πολλές και σημαντικές επαφές που θα έχει αναμένεται να τονίσει τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις καθώς και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από τους τομείς της τεχνολογίας -ανάμεσά τους με τον CEO της Intel-, της εκπαίδευσης, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και άλλων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις επιδόσεις της Ελλάδας το 2022 – που αναδείχθηκε από τον Economist ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία για την προηγούμενη χρονιά- ενώ θα εξηγήσει και πως επετεύχθη στη χώρα η μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα.

Επίσης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα μιλήσει για τις κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων και για τις πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει και στον ρόλο της χώρας ως δύναμη αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.

(Φωτό: Ο Κ. Μητσοτάκης κατά τις εργασίες του περσινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ / EUROKINISSI)

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, του Πάνου Τουμάση, 19/1/2023]