ΚΑΙΡΟΣ: ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ 20ΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδεινώνεται ραγδαία ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου

Βροχές, καταιγίδες, μεταφορά σκόνης και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τετάρτη ενώ προς το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και στα κεντρικά και βόρεια έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Πότε θα έχουμε βαρυχειμωνιά

Οι υψηλές θερμοκρασίες  πάντως θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, την Πέμπτη (19/1) η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Παρασκευή (20/1) θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ηπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου (20/1) πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ηπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» κατεβασιάς κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 18/1/2023]