ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; [ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ]

Τα Χριστούγεννα, η γιορτή της γέννησης του Κυρίου, είναι η πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης και γιορτάζεται σε κάθε σημείο του πλανήτη με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια. 

Η μαγεία και το φωτεινό πνεύμα των Χριστουγέννων κυριαρχεί σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου, σκορπίζοντας το θεϊκό φως του σε όλες τις καρδιές των ανθρώπων. Τα σπίτια είναι όμορφα διακοσμημένα και αστράφτουν στα ερυθρά και πορφυρά χρώματα των Χριστουγέννων, τα ξύλα σιγοκαίγονται στα αναμμένα τζάκια φωτίζοντας και ζεσταίνοντας κάθε σκοτεινή και παγερή γωνία, οι ήχοι των γιορτινών τραγουδιών και δοξολογιών αντιλαλούν κάθε στιγμή χαρμόσυνα και ειρηνικά προκαλώντας τέρψη και συγκίνηση, οι μυρωδιές των σπιτικών φαγητών και γλυκών ευωδιάζουν την ατμόσφαιρα διεγείροντας και ανυψώνοντας τις αισθήσεις, η προσμονή της έλευσης του Άγιου Βασίλη προκαλεί αδημονία και χαρά στα αθώα μάτια των παιδικών ψυχών ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πίστη τους, ενώ τα δώρα που είναι περίτεχνα τοποθετημένα κάτω από τα στολισμένα, με κάθε είδους πολύχρωμα στολίδια και φωτάκια, κλαδιά των χριστουγεννιάτικων δέντρων περιμένουν τους ανυπόμονους κατόχους τους να τα ανακαλύψουν. Οι ευχές που ανταλλάσσονται αυτές τις γιορτινές μέρες είναι τόσο φιλεύσπλαχνες και θερμές που ζεσταίνουν τις καρδιές των ανθρώπων και ανασταίνουν το χαμόγελο στα χείλη τους, χαρίζοντάς τους υγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία και ελπίδα για ένα αύριο στο οποίο τα όνειρά τους θα γίνουν πραγματικότητα.

“Όπου δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν Χριστούγεννα. Και όπου δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, δεν υπάρχει ελπίδα.”

Craig Lounsbrough.

“Εγώ θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου και θα προσπαθήσω να τα κρατήσω εκεί ολόκληρο το χρόνο”.

Charles Dickens.

“Είναι τα Χριστούγεννα στην καρδιά που βάζουν τα Χριστούγεννα στο πνεύμα.”

W.T. Ellis.

“Τα Χριστούγεννα δεν είναι μύθος, ούτε παράδοση ούτε όνειρο. Είναι μία ένδοξη πραγματικότητα.”

Billy Graham.

“Χριστούγεννα: Πόσοι πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν τα γενέθλια του Χριστού. Πόσοι λίγοι ακολουθούν τις διδαχές του.”

Benjamin Franklin.

“Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που καταδιώκει κάθε μοναχικό, κουρασμένο και εγκαταλελειμμένο άνθρωπο”.

Jimmy Cannon.

“Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ανθρώπινης πίστης, διότι μας επιτρέπει να νιώσουμε στο σύνολό της την ανθρωπότητα του Θεού.”

Papa Benedict XVI.

“Τα Χριστούγεννα είναι σαν τους τυφώνες. Έρχονται θέλεις δεν θέλεις και πρέπει υποχρεωτικά να τα περάσεις μαζί με τους άλλους.”

Garrison Keillor.

“Τα Χριστούγεννα είναι μία γέφυρα. Χρειαζόμαστε γέφυρες καθώς ο ποταμός του χρόνου γίνεται παρελθόν. Τα σημερινά Χριστούγεννα πρέπει να δημιουργήσουν τις ευτυχισμένες στιγμές για το αύριο και να αναγεννήσουν ξανά τις στιγμές του χθες.”

Gladys Taber.

“Οι μυρωδιές των Χριστουγέννων είναι οι μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας.”

Richard Paul Evans.

“Μην ανησυχείτε για το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας. Στα μάτια των παιδιών όλα φαίνονται τριάντα μέτρα ψηλά.”

Larry Wilde.

“Χριστούγεννα είναι ο χρόνος που μένουμε μέσα στο σπίτι, τόσο με την καρδιά όσο και με το σώμα μας.”

Garry Moore.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό σ’ αυτόν τον κόσμο από το να ξυπνάς το πρωί των Χριστουγέννων και να μην είσαι παιδί.”

Erma Bombeck.

“Τα Χριστούγεννα θα είναι πάντα, όσο παραμένουμε ζωντανοί, καρδιά με καρδιά και χέρι με χέρι.”

Dr. Seuss.

“Η ειρήνη στη γη θα έρθει μόνο όταν ζούμε τα Χριστούγεννα κάθε μέρα.”

Hellen Steiner Rice.

“Τα Χριστούγεννα είναι η μόνη ευκαιρία που χρειάζεται κανείς για να παραμείνει ίδιος.”

Francis C. Farley.

“Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να ανάψει η φωτιά της φιλοξενίας στο σπίτι και η φλόγα της φιλανθρωπίας στην καρδιά.”

Washington Irving.

‘‘Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων: Ποτέ πια δεν είμαστε μόνοι.”

Taylor Caldwell.

“Η ιδέα μου για τα Χριστούγεννα, παλιομοδίτικη ή μοντέρνη, είναι πολύ απλή: Αγάπη για τους άλλους. Ελάτε λοιπόν να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να το κάνουμε αυτό.”

Bob Hope.

“Ο μοναδικός τυφλός άνθρωπος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι εκείνος που δεν έχει τα Χριστούγεννα μέσα στην καρδιά του”.

Hellen Keller.

“Αυτός που δεν έχει τα Χριστούγεννα μέσα στην καρδιά του ποτέ δεν θα τα βρει κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο”.

Roy L. Smith.

‘‘Η ανθρωπότητα είναι μία μεγάλη, μία τεράστια οικογένεια. Αυτό αποδεικνύεται από τα αισθήματα που έχουμε μέσα στις καρδιές μας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.”

Papa Giovanni XXIII.

“Όπως οι νιφάδες του χιονιού, έτσι και οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων μαζεύονται και χορεύουν γύρω μας. Κάθε όμορφο και μοναδικό συναίσθημα πολύ σύντομα φεύγει”.

Deborah Whipp.

“Τι είναι τα Χριστούγεννα; Είναι τρυφερότητα για το παρελθόν, θάρρος για το παρόν, ελπίδα για το μέλλον. Είναι η ευχή ότι κάθε φλιτζάνι μπορεί να υπερχειλίσει από τις πλούσιες και αιώνιες ευλογίες και ότι κάθε δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη”.

Agnes M. Pahro.

“Tα Χριστούγεννα δεν έρχονται από κάποιο κατάστημα, ίσως είναι κάτι παραπάνω.”

Dr. Seuss.

“Τα δώρα του χρόνου και η αγάπη είναι σίγουρα τα βασικά συστατικά των πραγματικά καλών Χριστουγέννων.”

Peg Bracken.

“Χριστούγεννα: Πρέπει να είναι στ’ αλήθεια μισάνθρωπος κάποιος που στο άκουσμά τους δεν βιώνει ένα αίσθημα χαράς μέσα στα στήθη του, ένα θετικό συνειρμό μέσα στο μυαλό του.”

Charles Dickens.

“Τα Χριστούγεννα είναι τονωτικά για τις ψυχές μας. Μας ωθούν να σκεφτούμε τους άλλους και όχι τον εαυτό μας. Κατευθύνουν τις σκέψεις που μας δίνουν.”

B.C Forbes.

“Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ημέρα εορτασμού ή προσευχής, αλλά θα είναι πάντα μία ημέρα μνήμης, μία ημέρα που αναλογιζόμαστε όλα όσα έχουμε αγαπήσει.”

Augusta E. Rundel.

“Τα Χριστούγεννα είναι ο χώρος φύλαξης για τις αναμνήσεις της αθωότητάς μας.”

Joan Mills.

“Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε δώρα, αλλά περισσότερο για να ανοίγουμε τις καρδιές μας.”

Janice Maeditere

“Το μεγαλύτερο δώρο που θα λάβετε δεν θα βρεθεί ποτέ κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι τόσο πολύτιμο για να το αποθηκεύσετε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από τα βάθη της καρδιάς σας.”

Anonymous.

“Όταν ανακαλούμε στη μνήμη μας τα Χριστούγεννα συνειδητοποιούμε ότι τα απλούστερα πράγματα είναι αυτά που μας δίνουν μεγαλύτερη ευτυχία.”

Bob Hope.

“Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τρομερά λυπηρό να μείνουν μόνοι τους τα Χριστούγεννα. Όμως, είναι ακόμη πιο θλιβερό να μείνουν μόνοι τους οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους, έτσι δεν είναι;”

Paula Hawkins.

“Ήταν η αρχή των ομορφότερων Χριστουγέννων. Λίγο φαγητό. Καθόλου δώρα. Όμως, υπήρχε ένας χιονάνθρωπος στο υπόγειό τους.”

Markus Zusak.

“Ευτυχισμένα Χριστούγεννα είναι ό,τι μπορεί να μας παρασύρει πίσω στις παραλυτικές στιγμές των παιδικών μας χρόνων. Ό,τι μπορεί να ανακαλέσει το γέροντα στις χαρές της νιότης του. Ό,τι μπορεί να μεταφέρει το ναύτη και τον ταξιδιώτη πίσω στο τζάκι και το ήσυχο σπίτι του που βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά του.”

Charles Dickens.

“Τα Χριστούγεννα στην ουσία είναι για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν και έχουν ξεχάσει ότι τα παιδιά ξέρουν. Τα Χριστούγεννα είναι για όποιον είναι αρκετά ώριμος ώστε να αρνηθεί το ανικανοποίητο πνεύμα του ανθρώπινου είδους.”

Margaret Cousins.

“Σφάλλουν εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Άγιος Βασίλης μπαίνει μέσα από την καμινάδα. Στην πραγματικότητα μπαίνει μέσα από την καρδιά μας.”

Paul. M.

“Σταμάτησα να πιστεύω στον Άγιο Βασίλη όταν ήμουν έξι χρονών. Η μητέρα μου με πήγε να τον δω σε ένα πολυκατάστημα και εκείνος, μόλις με αναγνώρισε, μου ζήτησε αυτόγραφο.”

Shirley Temple.

“Φυσικά και υπάρχει Άγιος Βασίλης. Απλά ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει αυτό που ο Άγιος Βασίλης πρέπει να κάνει. Γι’ αυτό ο Κύριος καταμέρισε αυτή τη δουλειά σε όλους μας. Γι’ αυτό και όλοι μας είμαστε ο Άγιος Βασίλης. Είμαι εγώ. Είσαι εσύ.”

Truman Capote.

“Αν ο Σκρουτζ Μακ Ντακ γινόταν Άγιος Βασίλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τότε ολόκληρη η ανθρωπότητα θα ένιωθε ένοχη για την απώλεια της παιδικής της αθωότητας“.

Liakas Pantelis.

[ΠΗΓΗ: https://www.literature.gr/, του Παντελή Λιάκα, 29/12/2014]