ΚΑΙΡΟΣ: ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου μάλιστα αναμένεται να  εκδηλωθούν και καταιγίδες

Το χειμωνιάτικο του πρόσωπο δείχνει σιγά σιγά ο καιρός καθώς εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες που θα σημειωθούν σήμερα σε αρκετές περιοχές, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια, ενώ χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου μάλιστα αναμένεται να  εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 13 με 16 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία χιόνια θα πέσουν τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 28/11/2022]