ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ – ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Με αιχμή τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα για νέες επενδύσεις, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο, για μία επίσκεψη που έχει στόχο την ανάδειξη της νέας θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη που διαρκώς εξελίσσεται. 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, στην κορυφή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός, ως χώρα που έχει αφήσει πίσω της τις ημέρες της επιτήρησης και της εποπτείας και πλέον πετυχαίνει υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης, τηρώντας τη δημοσιονομική ισορροπία και, αποτελώντας, παράλληλα, πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία κρίσιμη περιοχή του παγκόσμιου χάρτη και, μάλιστα, σε αυτήν την τεταμένη γεωπολιτική συγκυρία. 

Και αυτά τα μηνύματα αναμένεται να εκπέμψει, στη διάρκεια της παραμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, η οποία σηματοδοτείται από τρεις σταθμούς:

Νωρίς σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley. Πρόκειται για το πρώτο διά ζώσης συνέδριο στη μετά την πανδημία εποχή, στο οποίο θα δώσουν το “παρών” περισσότεροι από 240 επενδυτές. Στη διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 300 συναντήσεις επενδυτών, ενώ ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του, Αλέξη Πατέλη, θα έχει συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει, είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των συγκεκριμένων συναντήσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, θα προτάξει τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ΑΕΠ, θα εστιάσει στο διπλασιασμό των εξαγωγών, ενώ θα πραγματοποιήσει ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις, εκπέμποντας το σήμα ότι στην Ελλάδα δημιουργούνται συνεχώς νέες προοπτικές για επενδυτικές κινήσεις.

Αύριο το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο, στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η τρίτη, μέσα σε ενάμιση χρόνο, συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Κάρολο αποτυπώνει, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, το ενδιαφέρον του βασιλιά της Αγγλίας για τη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχεδιασμοί για την αξιοποίηση του Τατοΐου, αλλά και το μείζον ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα αναμένεται να αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον βασιλιά Κάρολο.

Αύριο το βράδυ και πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο London School of Economics για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, το σχέδιό του ενόψει της διεκδίκησης μίας νέας κυβερνητικής θητείας και τις προκλήσεις στον δρόμο προς τις εκλογές.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Δημήτρη Γκάτσιου, 28/11/2022]