ΟΣΕΤΕΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΑ

Ραγδαία κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων σε δραστηριότητες φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ιδίως στα τεχνικά έργα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και στον εξορυκτικό κλάδο επισημαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Η ΟΣΕΤΕΕ επανέρχεται με νεότερη παρέμβαση της προς το ΥΠΕΝ και στην επιστολή της, που υπογράφουν ο πρόεδρος Ανδρέας Στοϊμενίδης και ο γενικός γραμματέας Εμμανουήλ Κριτσωτάκης  προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, με θέμα: « Ραγδαία κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων σε δραστηριότητες φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας» αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων στα τεχνικά έργα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και στον εξορυκτικό κλάδο. Οικονομικές δραστηριότητες που άπτονται της ευθύνης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η άμεση μεταξύ μας συνεργασία, μαζί με τις Ομοσπονδίες εργαζομένων των χώρων αυτών, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον περιορισμό των θανάτων στην εργασία σε αυτούς τους τομείς.

Για τον σκοπό αυτό, με την νέα αυτή επιστολή μας και σε συνέχεια του με α.π. 345/14-10-2022 σχετικού εγγράφου μας, ζητούμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας καταθέσουμε την εκτίμησή μας για τις αιτίες που δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, αλλά και προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.

Από την προηγούμενη επιστολή μας, έχουν καταγραφεί νέα ατυχήματα στους αναφερόμενους τομείς εργασίας, ενώ ύστερα από το θανατηφόρο δυστύχημα στα Μεταλλεία Βωξίτη στην Φωκίδα, η διαχειρίστρια εταιρεία έκλεισε το μεταλλείο και εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, δίχως να έχουν άλλη ενημέρωση από την επιχείρηση, γεγονός που καταδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την εργασία που έχουν τα εργατικά δυστυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες.

Θεωρούμε δεδομένο το ενδιαφέρον σας για τα παραπάνω ζητήματα».

[ΠΗΓΗ: https://ecopress.gr/, 24/11/2022]