ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Διευρυμένο ταξίδι εξοικείωσης με την Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν τουριστικοί πράκτορες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ σε μια προσπάθεια προώθησης στις δύο αραβικές χώρες των τοπικών υποδομών πολυτελείας αλλά και των προτάσεων εκείνων, που δομούν το αντίστοιχο προσφερόμενο προϊόν του προορισμού. 

Το ταξίδι αποτελεί συνέχεια των συνομιλιών που ξεκίνησαν μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της Μέσης Ανατολής μέσω του ταξιδιωτικού οργανισμού MidEast, ο οποίος αποτελεί εξιδεικευμένο συνεργάτη της περιοχής σε ό,τι αφορά την προώθηση του luxury τουρισμού σε στοχευμένες τουριστικές αγορές, όπως η ρωσική και η αραβική. 

Οι Άραβες επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη, επιθεώρησαν ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες που προτείνονται για V.I.P. επισκέπτες, αλλά και για επισκέπτες μεσαίας εισοδηματικής τάξης: κέντρα ευεξίας, υψηλή γαστρονομία, ιδιωτικές κρουαζιέρες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους συνέθεσαν το προϊόν της υψηλού επιπέδου φιλοξενίας των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την τοπική τουριστική δραστηριότητα. 

Οι φιλοξενούμενοι χαρακτήρισαν ως «πολλά υποσχόμενη» την προοπτική του προορισμού, τόσο ως χώρου εξαιρετικών υποδομών πολυτελείας, όσο και ως τόπου φυσικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης. Αναφέρθηκαν εκ νέου στην τεράστια και επαναλαμβανόμενη ζήτηση, άρα και στην ανάγκη ‘ανοίγματος’ της ελληνικής τουριστικής αγοράς σε όλα τα αραβικά κράτη, τα οποία γνωρίζουν επιλεκτικά μόνο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας.  

Σε ό,τι αφορά τα Η.Α.Ε. αποφασίσθηκε η απευθείας συμβολαιοποίηση τριών συνεργασιών στην περιοχή, αναφορικά με πακέτα διακοπών για οικογένειες και μικρές ομάδες τουριστών, που θα συνδέσουν διαμονή πολυτελείας στην Ανατολική Χαλκιδική με city break περιηγήσεις σε άλλους κοντινούς προορισμούς.

Σε ό,τι αφορά το Κατάρ, η πρόταση θα διοχετευθεί στη Ντόχα μέσω του MidEast και θα περιλαμβάνει διαμονή V.I.P. επισκεπτών σε πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς και συμμετοχή τους σε ιδιωτικές κρουαζιέρες και σε δραστηριότητες που συνάδουν με το προφίλ της εν λόγω αγοράς. 

Η ίδια πρόταση θα διοχετευθεί στη Σαουδική Αραβία και στο Κουβέιτ. 

Η προσπάθεια του Δήμου Αριστοτέλη και των μελών της Αριστοτελικής Σύμπραξης θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Δεκέμβριο με τη διοχέτευση ολοκληρωμένης digital καμπάνιας στην τουριστική αγορά των Εμιράτων, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό VIPplatinum-club.com που διακινεί στην Ελλάδα κυρίως μέλη βασιλικών οικογενειών. 

Το 2023 εξάλλου το άνοιγμα θα επεκταθεί στην τουριστική αγορά του Ομάν, ενώ θα ενταθούν τα ταξίδια εξοικείωσης, απευθυνόμενα στους συνομιλητές από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουριστικός οργανισμός Αirlinkuae.com, ήδη προωθεί στην αραβική τουριστική αγορά (ΗΑΕ, Ομάν, Σαουδική Αραβία) πακέτο διακοπών, προβάλλοντας πολυτελή τουριστική μονάδα της Ανατολικής Χαλκιδικής. 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε σχετικά: «Σε μια εποχή, που ο τουρισμός πολυτελείας στην Ελλάδα καταγράφει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, κινήσεις εξωστρέφειας, όπως αυτές που έχουμε σχεδιάσει, παρέχουν στην περιοχή μας την ιστορική ευκαιρία να προωθήσει το προϊόν του σε νέες, δυναμικές και πολύ εύρωστες τουριστικές αγορές. Ο τουρισμός πολυτελείας (high-end), όπου οι εμπειρίες σχεδιάζονται εξατομικευμένα, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες, δεδομένου ότι η ημερήσια δαπάνη των τουριστών εισοδηματικού επιπέδου είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτήν του μέσου τουρίστα, αναζητώντας ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η gourmet γαστρονομία, τα σημεία πολιτισμού και ιστορίας καθώς και οι αγορές. Φύση και βιωσιμότητα βέβαια αποτελούν σημαντικά κριτήρια για τις επιλογές τους. Ένα τέτοιο σύνολο ως προϊόν καταγράψαμε ως Δήμος Αριστοτέλη στον επαγγελματικό κατάλογο με τίτλο LUXURY, τον οποίο προωθούμε σε συνεργασία πάντα με τους ιδιώτες τοπικούς επιχειρηματίες».

Δείτε τον κατάλογο: https://issuu.com/999126021/docs/luxury_eastern_halkidiki_issu1 

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 5/10/2022]