ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού  από σήμερα Δεύτερα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και ι καταιγίδες .

Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί σχεδόν όλη την εβδομάδα, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας, θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται για σήμερα τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλεψη – έκπληξη από τον Αρναούτογλου: Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει 

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στη Μακεδονία. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση στη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς και στα δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός έως και την Παρασκευή

Για αύριο Τρίτη, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και στο Αιγαίο θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και στην Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχη η εικόνα και την Τετάρτη όπου θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τις Κυκλάδες και τις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τα Δωδεκάνησα).

Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στα δυτικά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή , στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες .

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 22/8/2022]