ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Παρών και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής

Διαδικτυακά σεμινάρια και trainings (TTG GREECE FEST) για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, διάρκειας πέντε ημερών, διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας  σε συνεργασία με το βρετανικό επαγγελματικό περιοδικό TTG, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Το TTG GREECE FEST υλοποιήθηκε μεταξύ  23-27/05/22 , στην  ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα πλατφόρμα και  συμμετείχαν:

  • περισσότεροι από 300 τουριστικοί πράκτορες, product managers και Tour Operators από όλες τις γεωγραφικές περιοχές του Ην. Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία) και την Ιρλανδία.
  • 32 ομιλητές – εκπρόσωποι  θεσμικών και ιδιωτικών τουριστικών  φορέων, μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Μαριάννα Λιάσκου, ο εκπρόσωπος των Cities for Cycling κ. Σπύρος Παπαγεωργίου για τον ποδηλατικό τουρισμό στη Κω, η εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής κα Τάνια Ακριτίδου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων στη Ζάκυνθο, Ντένια Βυθούλκα, η εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου Ρηγίνα Μπουνταλά, ο εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς, Ίων Λιναρδάτος, ο εκπρόσωπος της Πάτμου Τζόν Καμαράτος και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Βασιλική Ροδοπούλου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να δημιουργήσουν τις επαφές προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίσουν καλύτερα και να προωθήσουν αποδοτικότερα το πολύπλευρο ελληνικό τουριστικό προϊόν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ως μεταπωλητές της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του TTG Greece Fest διενεργήθηκαν οκτώ  διαφορετικά θεματικά  masterclasses – webinars  που επικεντρώθηκαν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως: city breaks, πολιτισμός, πολυτέλεια, βιωσιμότητα, γαστρονομία, υπαίθριες δραστηριότητες, οκτώ (8) παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών (Λέσβος, Πάτμος, Εύβοια, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Σκόπελος, Κως, Ζάκυνθος) υπό την μορφή training και ένα workshop με φυσική παρουσία (οινογευσία ελληνικών κρασιών).

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, την έναρξη του TTG GREECE FEST προλόγισε η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ενημέρωσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τόσο για την συνεχή ανοδική πορεία των κρατήσεων προς την Ελλάδα, όσο και για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά Covid-19.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο  masterclasses με εκπροσώπους εταίρων από την Ελλάδα και Tour Operators από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πρώτο  masterclass της ημέρας συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας Ελένη Σκαρβέλη, εκπρόσωπος της Aegean Airlines και εκπρόσωπος της Celestyal Cruises, οι οποίοι συζήτησαν για την πορεία των κρατήσεων, τα ταξιδιωτικά trends για το 2022 και τις διαφορετικές επιλογές τουριστικών ελληνικών προϊόντων για την κρουαζιέρα και τη σύνδεση με την Ελλάδα. 

[ΠΗΓΗ: https://www.amna.gr/, από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 1/6/2022]