ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σε επενδυτικό σαφάρι επιδόθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης που συμμετείχαν στο «Capital Link Invest in Greece», που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη. Στο πρώτο τραπέζι του συνεδρίου κάθονταν ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Μεγάλου και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο Άλμπερτ Μπουρλά απηύθυνε επενδυτικό κάλεσμα για τη χώρα μας, ενώ ο ίδιος ετοιμάζει όπως μαθαίνουμε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ οι Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Πάνος Τσακλόγλου και Νίκος Παπαθανάσης είχαν συναντήσεις με αρκετά στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτικών οίκων.

Ανάμεσά τους στελέχη της Barclays, της Goldman Sachs, της BlackRock, της Eldorado Gold και της Ameresco. Κοινή συνισταμένη των συναντήσεων είναι πως το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό έχει αλλάξει και πλέον οι επενδυτές ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα μας. Η προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας, το φιλοεπενδυτικό πλαίσιο που έχει υιοθετηθεί και η ανάπτυξη που αναμένεται να καταγράψει η ελληνική οικονομία, έλκουν τους επενδυτές.

Ανάμεσα στις συναντήσεις που έγιναν ήταν και με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Το κλίμα ήταν ευχάριστο, με τον πρέσβη να ενδιαφέρεται κυρίως για τις επενδύσεις που τρέχουν στην Ελλάδα και να αναφέρει , μεταξύ άλλων, πως θα προχωρήσει σε μπαράζ επαφών με Αμερικανούς για να επενδύσουν στη χώρα μας. Ο κ. Τσούνης είχε τετ-α-τετ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

(Φωτό: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI από iefimerida.gr)

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 19/4/2022]