Η ΣΕΖΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η επιμήκυνση της σεζόν όσον γίνεται περισσότερο, προκειμένου να ενισχυθούν αφίξεις και έσοδα, είναι ζητούμενο για τον τουρισμό φέτος, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες που έφερε η πανδημία. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα στη χθεσινή συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Β. Κικίλια. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια που δεν θα έχουμε ουσιαστικά πανδημικούς περιορισμούς. 

“Σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο φέτος την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και -γιατί όχι- τον χειμώνα. Διότι κεντρικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Όλες οι πρώτες ενδείξεις, όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά και ως προς τον εισαγόμενο τουρισμό και ως προς τον εγχώριο τουρισμό” είπε. Και με πολύ σκληρή δουλειά, με τη συνεργασία του κλάδου του τουρισμού, θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση” συμπλήρωσε. 

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική σεζόν διαρκεί μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό έγινε και πέρσι, πριν το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η επέκταση βέβαια θα εξαρτηθεί από την ζήτηση και τις θέσεις που προγραμματίζουν οι αεροπορικές εταιρείες. Σε περίπτωση πάντως που η φετινή σεζόν διαρκέσει περισσότερο, επιχειρηματίες του χώρου εκτιμούν πως θα ήταν εφικτό να αγγίξουμε τα μεγέθη του 2019, όταν ο τουρισμός είχε φέρει 18,2 δισ. ευρώ στο ταμείο.

Ρεκόρ βλέπει ο Guardian

Την ίδια ώρα, ο Guardian διαφημίζει την Ελλάδα  και βλέπει ρεκόρ επισκεπτών, με αφίξεις που θα αγγίξουν τα επίπεδα του 2019.Το δημοσίευμα του theguardian.com αναφέρει ότι “σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019”. Στη πρώτη θέση λοιπόν, κατατάσσει την Αλόννησο, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και τη πρόσθετη δυνατότητα για “βουτιές” στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Έπειτα, ακολουθεί η Κύθνος με τον Guardian να σημειώνει πως “με την απλότητα εκτός δικτύου και τις πολυάριθμες παρθένες παραλίες, θα ξυπνήσει την εσωτερική ηδονή ακόμα και στον πιο κυνικό τουρίστα”. Επίσης, τον σχετικό κατάλογο συμπληρώνει και η Αστυπάλαια, που χαρακτηρίζεται ως “το νησί σε σχήμα πεταλούδας, που μπορεί να ανήκει στα κάποτε ιταλικά Δωδεκάνησα, όμως αποτελεί γέφυρα πολιτισμού με τις Κυκλάδες”.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Βίκυς Κουρλιμπίνη, 28/4/2022]