ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Πλησίασε λίγο περισσότερο η μέρα που η καθημερινότητα στο Στρατώνι θα είναι εντελώς διαφορετική, με μια παραλία που θα έχει νέα όψη, νέα ζωή, νέα συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική της κοινότητας και στην ποιότητα ζωής των Στρατωνιωτών!» 

Αυτό επισημαίνει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών του έργου αποκατάστασης και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Στρατωνίου, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή για την ενημέρωση αυτοδιοικητικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων της κοινότητας, που χαιρέτισαν την εξέλιξη, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την αναβάθμιση του οικισμού που θα επιφέρει η υλοποίηση της ανάπλασης. 

Τις μελέτες που καταρτίστηκαν με χρηματοδότηση της «Ελληνικός Χρυσός» που φέρει και την ευθύνη της αποκατάστασης της παραλιακής ζώνης βάσει της ΚΥΑ που διέπει τη μεταλλευτική δραστηριότητα, παρουσίασαν οι ίδιοι οι μελετητές, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα έργο που καλύπτει έκταση 70 στρεμμάτων και ένα από τα λίγα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει ενιαία μια παραλιακή ζώνη τέτοιας έκτασης. 

«Η διαβούλευση επί των μελετών που παρουσιάσαμε, θα οδηγήσει στην οριστικοποίησή του σχεδίου για τις εργασίες που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε, ώστε ακολούθως να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ,μετά τη φάση της αδειοδότησης, να βρεθεί η χρηματοδότηση για να προχωρήσει δημοπράτησή του έργου και η κατασκευή του», τόνισε μεταξύ άλλων η τοπογράφος-μηχανικός κ. Σοφία Λεβέντη. 

«Το Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, και μετά από γραφειοκρατικό αγώνα, πετύχαμε την παραχώρηση της παραλίας από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου στον Δήμο μας. Η ολοκλήρωση των μελετών, σε σύντομο χρόνο, αποτελεί το δεύτερο βήμα για ένα έργο υψηλής υπεραξίας, τόσο περιβαλλοντικής όσο και αναπτυξιακής», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος. «Περίπου 70 στρέμματα, με μια σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο Στρατώνι. Παράλληλα, το έργο θα σημάνει και την πλήρη αλλαγή της ταυτότητας του Στρατωνίου, τοποθετώντας δίπλα στην ταύτιση με την μεταλλευτική δραστηριότητα, την παράλληλη ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, σε συνδυασμό και με άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως τη σπάνια αποικία των Ιππόκαμπων που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καταδυτικό τουρισμό.»

Δείτε τη φωτορεαλιστική αποτύπωση της ανάπλασης στο βίντεο: 

https://www.facebook.com/DimosAristoteli/videos/697836378242844 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/3/2022]