Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Τη βελτίωση των ψηφιακών δυνατοτήτων όρισε ως μία από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2021. Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ινστιτούτου για την τεχνητή νοημοσύνη.  

“Αφορά την εκπαίδευση, την επανακατάρτιση… Αφορά την εξοικείωση των νέων παιδιών με την τεχνολογία. Πρέπει να συζητήσουμε για προγράμματα που θα καλύψουν όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας. Θα δουλέψουμε και επάνω στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων”, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

“Θεωρώ υποχρέωσή μας να δείξουμε παραπάνω εξωστρέφεια. Εάν ενισχύεται η εικόνα της Ελλάδα, όσο ενισχύεται το brand Ελλάδα τόσο πιο εύκολη γίνεται η δική σας δουλειά να διεκδικήσετε δουλειές στο εξωτερικό. Η δημιουργικότητα των νέων ελληνικών επιχειρήσεων δημιουργεί αυτόματες γέφυρες με τις αγορές του εξωτερικού… Η πανδημία προσφέρει ευκαιρίες, για να προσελκύσουμε τους λεγόμενους… ψηφιακούς νομάδες. Για να κάνουμε την Ελλάδα ελκυστική για κάποιον, προκειμένου να έρθει και να εργαστεί εδώ”, ανέφερε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα το ψηφιακό άλμα. “Η κυβέρνηση λύνει τα προβλήματα των επενδυτών, έχει όραμα για το πώς θα κινηθεί για το ψηφιακό άλμα…”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί το σημείο που συγκεντρώνει θετικά πρόσημα αξιολόγησης από το σύνολο της κοινωνίας. Αποδείξαμε ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα. Τη δημιουργία του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης τη σχεδιάζαμε δύο χρόνια πριν όσο ήμασταν στην αντιπολίτευση. Η απλοποίηση των διαδικασιών συνενώνεται με το gov.gr… Η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει αξιόπιστα το χάρτη των επενδύσεων σε υποδομές και υπηρεσίες. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η τεχνολογία ως εργαλείο διαφάνειας δίνει μεγάλες δυνατότητες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα γίνεται κόμβος στην ψηφιακή καινοτομία. “Η Ελλάδα κουβαλάει στο εξωτερικό ακόμα τα τραύματα μίας δεκαετούς κρίσης. Αλλά, ταυτόχρονα έχει αλλάξει την εικόνα τα τελευταία δύο χρόνια προς το καλύτερο. Και έχουμε το παράδειγμα του ψηφιακού πιστοποιητικού που ήταν δική μας ιδέα. Είναι μία ευρωπαϊκή επιτυχία που διαφημίζεται παντού και οι Ευρωπαίοι λένε ότι ήταν ελληνική πρόταση”, τόνισε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Δημήτρη Γκάτσιου, 20/12/2021]