ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ

Θέμα χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ανακοίνωση της σύνδεσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

Ο λόγος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανοσίας του πληθυσμού, κάτι που πλέον, μετά την πάροδο των έξι μηνών, φαίνεται πως ατονεί, δημιουργώντας εκ νέου κίνδυνο σοβαρής νόσησης ακόμα και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν πραγματοποιήσει τις δύο δόσεις. 

Όλα τα επιστημονικά στοιχεία αυτήν τη στιγμή δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολιασμού δεν είναι απλώς αναμνηστική, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Με το πέρας του εξαμήνου η ανοσία υποχωρεί και η τρίτη δόση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του τείχους ανοσίας σε βάθος χρόνου, καθώς διαφορετικά από τις αρχές του χρόνου και μετά (περίοδος που για το μεγαλύτερο μέρος των εμβολιασθέντων παρέρχεται το εξάμηνο), εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται. 

Πριν από λίγες μέρες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. “Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η τρίτη δόση θα αποτελέσει το “διαβατήριό μας” για την είσοδό μας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπου απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού, ειδάλλως θα έχουμε την ίδια τύχη με τους ανεμβολίαστους.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Σοφίας Κωστάρα, 18/11/2021]