ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΧΑΒΡΙΑ

Μέσα στο 2022 θα υπογραφεί η σύμβαση για το μεγάλο έργο του Φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική, όπως με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζει  ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό για το μεγάλο έργο που θα γίνει με ΣΔΙΤ, μετέχουν τρία υποψήφια σχήματα τα οποία και ειδοποιήθηκαν από το Υπουργείο, να ενημερώσουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου εάν συνεχίζουν να έχουν ενδιαφέρον για το έργο προκειμένου να ετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Η ανάρτηση του αρμόδιου Υφυπουργού δείχνει άλλωστε ξεκάθαρα ότι η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει στη δεύτερη φάση της με σκοπό μέσα στο 2022 να υπάρξει ανάδοχος και να υπογραφεί και η σύμβαση του έργου.

«Το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 86 εκ.€, περνάει πλέον στη Β’ Φάση και θα συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2022.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς είναι το πρώτο φράγμα που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να αξιοποιήσουμε, χωρίς δογματισμούς, τα εργαλεία που μας δίνονται.

Επίσης, το φράγμα Χαβρία συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα έργων ΣΔΙΤ του Υπουργείου μας που βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,73 δισ. ευρώ.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πετυχαίνουμε στην πράξη τη μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη αλλά και την επίλυση σημαντικών, τοπικών προβλημάτων καθώς το έργο θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες του 33% των συνολικών αναγκών της Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 11/11/2021]