Ο ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ… ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις τμημάτων και τάξεων των δημοτικών σχολείων που επιχειρήθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε χωριά της Χαλκιδικής εξέφρασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Βαλιάνος επισήμανε πως η αναστάτωση προκλήθηκε όταν δόθηκε από το υπουργείο προφορική εντολή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συγχωνεύσει τάξεις (σ.σ. για παράδειγμα η Β΄τάξη να συγχωνευτεί με τη.. Γ’) διότι δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών. Άμεσα αντέδρασε ο δήμος Αριστοτέλη χαρακτηρίζοντας την απόφαση «απαράδεκτη από εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και υγειονομικής άποψης» και ζητώντας την ανάκλησή της, ενώ σήμερα οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους.

«Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και φαίνεται πως το υπουργείο πήρε το μήνυμα και κατάλαβε πως δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη που ξεκίνησε τον χορό των αντιδράσεων, ενώ εκτιμά πως «εισακουστήκαμε» μετά και τις σημερινές κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων και την παρέμβαση δήμου.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε ο κ. Στέλιος Βαλιάνος στη Μαρία Σαμολαδά:

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 13/10/2021]