Γ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ: “ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – NΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ”

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς ανέφερε τα παρακάτω:

Είμαι κάθετα αντίθετος σε ότι υποβαθμίζει την Εκπαίδευση στη Χαλκιδική και ζήτησα με επιστολή μου προς την Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και προς την Υφυπουργό Ζέττα Μ. Μακρή να αποσύρουν άμεσα την οδηγία για υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής μου:

‘Αξιότιμες κυρίες,

Εκφράζω την έκπληξη και την απογοήτευσή μου για όσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προτίθεται να εφαρμόσει στα σχολεία της Χαλκιδικής. 

Ενημερώθηκα ότι δόθηκε οδηγία στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης να προβούν σε συμπτύξεις τμημάτων και ταυτόχρονη υποβάθμιση της λειτουργικότητας των σχολείων από εξαθέσια σε πενταθέσια κ.λ.π.. 

Πρόκειται για υποβάθμιση της παιδείας! Πρόκειται για υποβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση των παιδιών!

Το Υπουργείο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το αγαθό της μόρφωσης των μαθητών, αλλά λειτουργεί με καθαρά λογιστική λογική προσπαθώντας με τις συνενώσεις τμημάτων να μειώσει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη. Σχολεία που πέρυσι λειτουργούσαν ως εξαθέσια, φέτος έχουν ήδη υποβιβαστεί από τον Σεπτέμβριο σε πενταθέσια. 

Τώρα, ένα μήνα μετά από την έναρξη των μαθημάτων, καλούνται να λειτουργήσουν ως τετραθέσια. Η υποβάθμιση σε όλο της το μεγαλείο!

Ο μαζικός υποβιβασμός δεκαπέντε σχολικών μονάδων στη Χαλκιδική αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την τοπική κοινωνία, για τα παιδιά, για την ίδια την Παιδεία.

Μετά από μία χρονιά τηλεκπαίδευσης και ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, στην αρχή του τέλους, αναμέναμε μείωση μαθητών ανά τμήμα και όχι συνενώσεις τμημάτων.

Είμαι κάθετα αντίθετος σε οτιδήποτε υποβαθμίζει την εκπαίδευση στη Χαλκιδική.

Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή που έχει πολλά μικρά σχολεία, τα οποία δίνουν ζωή στον τόπο. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε την κοινωνία στο πιο ευαίσθητο σημείο της: τα παιδιά!

Ζητώ από το Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την οδηγία για υποβιβασμούς σχολικών μονάδων”.

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 13/10/2021]