ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ: TASTE HALKIDIKI

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του ξεκινά μια σειρά δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής  Το πρόγραμμα “βαφτίστηκε” TASTE HALKIDIKI και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η  εταιρεία Chef Stories, που έχει εμπνευστεί όλο το concept,  την ταυτότητα του έργου, έχει δημιουργήσει το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.  

Το TASTE HALKIDIKI είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η γη, οι άνθρωποι, τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι παραδοσιακές συνταγές, τα έθιμα και ό,τι σχετίζεται με τη γαστρονομία της περιοχής. Στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι, να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

Οι ελιές και το ελαιόλαδο, το μέλι, τα κρασιά και τα τσίπουρα, τα τυροκομικά, τα ψάρια και τα όστρακα, τα κρέατα και τα κυνήγια, τα κηπευτικά, τα φρούτα, τα σιτηρά, τα  βότανα, τα μανιτάρια του δάσους, οι ξηροί καρποί, είναι τα προϊόντα που απλόχερα προσφέρει η Χαλκιδικιώτικη γη,  τα οποία μετατρέπονται σε δημιουργικές, γευστικές, εμπειρίες και προκαλούν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων σεφ αλλά και foodies από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021,  με τη διοργάνωση του  1ου TASTE HALKIDIKI FESTIVAL.  Η κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας, θα φιλοξενήσει από τις 18.00 μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef του τόπου, ενώ ταυτόχρονα ομάδες σπουδαστών θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη από αυτές. Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς για γνωριμία και δοκιμή  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.

Το πρόγραμμα συνχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες :2310.471628, https://www.facebook.com/events/877321739875858

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 31/8/2021]