ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ LOCKDOWN ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Τι είπε για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας σε αμιγείς και μεικτούς

Το φθινόπωρο θα έχουμε νέο lockdown εάν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, καθώς «το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους» προειδοποίησε σήμερα ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε αμιγείς και σε μεικτούς χώρους.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο» δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα.

Σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη. «Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι στα μαγαζιά για εμβολιασμένους το προσωπικό θα έχει κάνει τα εμβόλια και τόνισε ότι για να λειτουργήσει η κοινωνία με ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. «Πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών», πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 30/6/2021]