ΑΜΟΙΒΗ 18.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ «ΚΩΣΤΗ» ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Οι έρευνες για τον δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

H MOm, η εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 18.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής».

Η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, η οποία είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά της, βρέθηκε νεκρή στις 24 Ιουλίου, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια» τονίστηκε στην σχετική ανακοίνωση της MOm.«H νεαρή αρσενική φώκια ″Κωστής″ (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.»

Το ποσό των 18.000 ευρώ της αμοιβής, συγκεντρώθηκε μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (10.000 ευρώ), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (5.000 ευρώ), αλλά και υποστηρικτών της MOm (3000 ευρώ).

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

(Φωτό: P.DENDRINOS/MOM: Σπάνια φωτογραφία του Κωστή)

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 27/7/2021]