ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ- ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εσύ ως πού θα μπορούσες να φτάσεις για το αγαπημένο σου κρασί;  Θα ταξίδευες μέχρι τον τόπο παραγωγής του για να το γευτείς; Ο οινοτουρισμός ποντάρει τους οινόφιλους τουρίστες…αλλά δεν είναι μόνον αυτό…

Πρόκειται για ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας που περιμένει να κατακτηθεί.

Ο δήμος Αριστοτέλη έχει σχέδιο, έχει όραμα και το παλεύει. Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλλιάνος ταξίδεψε ως το Μπορντώ της Γαλλίας, την Ντίσνευλαντ του οινοτουρισμού για τους οινόφιλους τουρίστες.

Μιλώντας στην “Εφαρμογή Θεσσαλονίκη” ο κ. Βαλιάνος περιγράφει τί θα μπορούσε  να περιλαμβάνει ο οινοτουρισμός στην ΒΑ Χαλκιδική και τον δήμο Αριστοτέλη.

Όπως επισημαίνει, ο οινοτουρισμός δεν είναι μόνο το οινοποιείο, τα αμπέλια και το κρασί.

Έχει πολλές διαστάσεις: γευσιγνωσία, φυσικός πλούτος , ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, όλα σε αφθονία στην αγαπημένη μας ΒΑ Χαλκιδική…

Για να γίνει το όραμα πράξη στον δήμο Αριστοτέλη έχουν σχεδιάσει μία οινική διαδρομή από την  Θεσσαλονίκη στον Άθωνα…. με στάσεις και εκδρομές …από την αρχή του κρασιού από τα αμπέλια μέχρι και  την εμφιάλωση.

Στο Μπορτντώ έγινε παρουσίαση του πακέτου στα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής. Ευχή  κι ελπίδα είναι οι επαφές που γίνονται να αποδώσουν καρπούς από το επόμενο καλοκαίρι, με  βασική στόχευση τους τουρίστες από Γαλλία και Γερμανία που έχουν παράδοση στον οινοτουρισμό.

[ΠΗΓΗ: https://www.thessnews.gr/, της Ελένης Ποιμενίδου, 28/6/2021]