ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 25-29 ΕΤΩΝ – ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια Pfizer και Moderna, πέραν της Johnson&Johnson (υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει άδεια στη χώρα μας για τους κάτω των 30 ετών) για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών… το προτελευταίο βήμα για τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα των ραντεβού για τους 18-24 ετών, το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία με τελικό στόχο την επίτευξη ανοσίας.

Από την αρχή της επιχείρησης “Ελευθερία” έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.430.792 εμβολιασμοί. 4.084.134 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 39% του πληθυσμού, ενώ 2.488.302 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 23,7%.

Χθες, όπως αναφέρθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση, άνοιξαν 420.300 καινούργια ραντεβού με τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.  Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική  όσο και τη νησιωτική Ελλάδα. 

Παράλληλα, στο τέλος Ιουνίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών. Ο εμβολιασμός θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών και το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

“Πλέον οι συμπολίτες μας 60 και άνω εμβολιάζονται πάνω από το 70%. Και εγώ πιστεύω ότι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα στην πρώτη φάση του θα ανέβουν και άλλο τα νούμερα αυτά” ανέφερε ο υπουργός Υγείας. 

“Ξεκινήσαμε κάνοντας 50 εμβόλια την ημέρα σε υγειονομικούς. Φτάσαμε να εμβολιάζουμε 100.000 συμπολίτες μας την ημέρα, να έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, mega εμβολιαστικά κέντρα και τώρα και τους ιδιώτες στην προσπάθεια αυτή Αρκεί κανείς να υπολογίσει τους 100.000 εμβολιασμούς που κάνουμε κάθε μέρα ανά μήνα, για να δει την προοπτική και συνεχή ενίσχυση της Επιχείρησης “Ελευθερία”. Μετά πήγαμε στην επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”, τονώνουμε και ενισχύουμε τον τουρισμό μας” συμπλήρωσε.

Επόμενο βήμα, ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων. Το θέμα θα εξεταστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός των παιδιών δεν πρόκειται να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.  

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Βίκυς Κουρλιμπίνη, 10/6/2021]