ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ KOUZINA_2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ συμμετέχει στην μεγάλη γαστρονομική γιορτή του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, #KOUZINA_2021 , την Πέμπτη 3 Ιουνίου στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής και την Παρασκευή 4 Ιουνίου στην Ουρανούπολη.

Τιμωμένη χώρα στο φετινό KOYZINA που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη, είναι η Κροατία. Τιμώμενη περιοχή ο ιστορικός Δήμος Αμφίπολης και τιμώμενο τοπικό προϊόν τα διάσημα μύδια της Ολυμπιάδας που λατρεύονται στα εστιατόρια της Ευρώπης. Στις πέντε βδομάδες που διαρκεί το φεστιβάλ, θα πάρουν μέρος εννέα προσκεκλημένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 12 τοπικοί σεφ.

Συμμετέχουν δεκάδες εστιατόρια της περιοχής που θα σερβίρουν ειδικά μενού με βάση την εξέλιξή του φεστιβάλ. Επίσης τις πέντε θεματικές βδομάδες θα εμπλουτίσουν ένδεκα πολιτιστικά δρώμενα, που αναδεικνύουν επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους και συνδέονται με την παράδοση της Ανατολικής Χαλκιδικής και με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Όλα αυτά θα καταγραφούν από Γάλλους, Αυστριακούς, Πολωνούς και Κροάτες εκπροσώπους του τύπου που θα συμμετέχουν στα επτά δημοσιογραφικά ταξίδια στην περιοχή.

Τα press trip οργανώνονται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και στοχεύουν στην προβολή κάθε γωνιάς του Δήμου Αριστοτέλη σε έξι ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην αντίστοιχη ελληνική. Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω του θεσμού της γαστρονομίας

[ΠΗΓΗ: https://infoserres.com/, 3/6/2021]