SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αν ισχύουν τα όσα είπε στη συνεδρίαση του συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης τότε έχουμε πρόβλημα.

Είμαστε μια χώρα που έχουμε την ευλογία να έχουμε εκατοντάδες ιαματικές πηγές ωστόσο μάλλον αυτό το δώρο το επιστρέφουμε πίσω αφού δεν αξιοποιούνται αρκετές από αυτές. Αν και πρόθεση ιδίως του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου είναι να αξιοποιηθούν οι πηγές αφού εκτός από ίαση δημιουργούν και έσοδα μέσω του θεραπευτικού τουρισμού, όπως φαίνεται τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι. Λαμβάνοντας σοβαρά τις απόψεις του συλλόγου δεδομένου της ιστορίας που έχει αλλά και του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει για το θέμα παραθέτουμε την εισήγηση του προέδρου με την ελπίδα ότι και να πηγαίνει στραβά να το διορθωθεί διότι οι εποχές δεν προσφέρονται για απώλεια εσόδων, θέσεων εργασίας και δυσφήμιση της χώρας. Οι ευρωπαίοι πάνε εκεί που υπάρχουν ιαματικές πηγές και πρέπει να το δούμε σοβαρά.

Κατά την εισήγηση στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου, ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ανέφερε τα εξής προς τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας:

«Προτάσεις ανάπτυξης και προβλήματα των λουτροπόλεων της Κ. Μακεδονίας

Σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε ορισμένες από τις ποιο σημαντικές Λουτροπόλεις της Ελλάδας, ενώ πριν 20 χρόνια όταν αναφέρονταν στα λουτρά όλοι εννοούσαν τις λουτροπόλεις της Νότιας Ελλάδας με τα κορυφαία τα λουτρά Καμένων Βούρλων και Αιδηψού.

Στη σημερινή μας συνεδρίαση με την ευκαιρία των δημοτικών, των περιφερειακών και των ευρωεκλογών είναι μια εύκαιρα να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας προς τους υποψήφιους.

Ακολούθησε αναλυτικά η κατάσταση των λουτροπόλεων. Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση εδώ:

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 26/5/2021]