ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: 1.402 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 56 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ– ΣΤΟΥΣ 647 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ – ΕΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.402, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι και σήμερα τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Όπως αναφέραμε και χθες, πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν χθες, Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν. Συνεπώς, ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα δεν είναι αντιπροσωπευτικός της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας. 

Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλεί και η Αιτωλοακαρνανία, ενώ σε δύσκολη κατάσταση παραμένει η Λάρισα και η Αχαΐα. Συγκεκριμένα, το Λεκανοπέδιο καταγράφει 687 νέα κρούσματα, ενώ η συμπρωτεύουσα 134. Ακόμα, η Αιτωλοακαρνανία «δίνει» 55 νέες μολύνσεις, ενώ η Αχαΐα 47 και η Λάρισα 41. Τέλος, προβληματισμό στους ειδικούς προκαλούν και τα 42 κρούσματα του Ηρακλείου. Στην Π.Ε. Χαλκιδικής καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 378.485 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.324 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.471 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (62.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 17/5/2021]