ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ : ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

Ιδιαιτέρως σοβαρά εξελλίσεται η επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη όπου μεταβαίνει σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Καμπανάκι

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανησυχεί για επανάληψη των εικόνων του Χειμώνα όπου η Βόρεια Ελλάδα δέχτηκε αφόρητη πίεση και στο σύστημα Υγείας εξαιτίας τότε του δεύτερου κύματος.

«Στην Κοζάνη έχουμε αύξηση κρουσμάτων 97,56%.Η πληρότητα στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας έχουν πληρότητά 100%, ενώ από χτες έχουμε 0 κενές ΜΕΘ», ανέφερε χτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης με αφορμή πρόσφατες εικόνες συνωστισμού στην Θεσσαλονίκη που είναι ήδη επιβαρυμένη υπογράμμισε πως «πλέον το καμπανάκι με αυτές τις εικόνες θα το χτυπάμε 10 φορές αν πέρυσι το χτυπούσαμε σε αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα να γίνουν μεταδόσεις είναι εξαιρετικά υψηλές και έχουμε να κάνουμε και με μεταλλάξεις που έχουν 20% περισσότερη μεταδοτικότητα. Είναι η χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτό και νομίζω θα δούμε περαιτέρω επιβάρυνση τις επόμενες μέρες ως αποτέλεσμα αυτών. Είναι μια μάχη που δίνουμε με τον χρόνο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να βελτιωθεί ο καιρός, να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτή την στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι και πάμε να σκοντάψουμε».

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 5/4/2021]