ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΟ

Όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες που καθιστούν μια χώρα φιλική προς τους επενδυτές, με πράσινο και κοινωνικό αποτύπωμα θα αναλυθούν στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου, 2021. Το φόρουμ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι βασικοί πυλώνες διαμορφώνονται από τη μεταρρυθμιστική πολιτική της χώρας και το στρατηγικό πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αρμοδίων οργάνων της ως προς την αναθεώρηση των στόχων για τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Το νέο αυτό πλαίσιο, από ευρωπαϊκής πλευράς, πρόκειται να αναλύσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και σημαντικοί επενδυτές. Τη νέα στρατηγική στις νέες συνθήκες θα παρουσιάσουν ο Werner Hoyer, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Senior Advisor, της Oaktree Capital Management LLP στη Βρετανία, Σπύρος Σπυρόπουλος, ο Group Manager Director του Ομίλου AXIA Ventures Group Ltd, Αντώνης Αχιλλεούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Euroxx Securities, Γιώργος Πολίτης και η Managing Partner της Karatzas & Partners Law Firm, Κατερίνα Καρατζά.

Τις επιχειρηματικές και επενδυτικές προοπτικές θα παρουσιάσουν οι Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Ray Pineault, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Mohegan Gaming and Entertainment, οριστικού αναδόχου του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, Νίκος Σταθόπουλος, Managing Director της BC Partners στη Βρετανία, Άλεξ Φωτακίδης, Partner της CVC Capital Partners Βρετανίας, Απόστολος Ταμβακάκης, Managing Partner και μέλος της επενδυτικής επιτροπής της EOS Capital Partners και Odile Renaud-Basso, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD, France).

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης θα επικεντρωθεί ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ενώ την τραπεζική και νομική διάσταση θα αναπτύξουν οι Απόστολος Γκουτζίνης, Partner στη Milbank της Βρετανίας και ο Παναγιώτης Μπερνίτσας, Managing Partner της Bernitsas Law Firm.

O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, θα εστιάσει στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος. Στην κρίσιμη αυτή σημασίας συζήτησης για το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα θα συμβάλουν οι Χρήστος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Eldorado Gold Corporation, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Χρήστος Γαβαλάς, General Manager Treasury της Mytilineos, Victor Crespo, διευθύνων σύμβουλος της Japan Tobacco International για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Leigh Harrison, Head of MIRA (Macquarie Infrastructure and Real Assets) EMEA Βρετανίας, Βασίλης Καραμούζης, γενικός διευθυντής επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και Κωνσταντίνος Βασιλείου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, επικεφαλής group corporate & investment banking της Eurobank.

Ο ρόλος των κεφαλαιαγορών στην προσέλκυση επενδύσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη θα παρουσιαστεί από τους Siniša Krneta, CEO του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου (BELEX), Δημήτρη Μελά, Global Head of Equity Research, MSCI, UK, Μanyu Moravenov, CEO του χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας (BSE), Ognjen Popović, βοηθό υπουργού οικονομικών της Σερβίας, Margie Sadleir, Director, EMEA Equity Trading, BlackRock, UK, Νίκο Τρυπάτσα, εκτελών καθήκοντα γενικού διευθυντή στο χρηματιστήριο της Κύπρου, με την παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σωκράτη Λαζαρίδη.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr)  μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 20/4/2021]