ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ «ΧΤΥΠΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μία μεγάλη κόκκινη καρδιά τοποθετήθηκε ανάμεσα στα Στάγειρα και στη Στρατονίκη, στον δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής. Με αυτήν τη δράση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης» δίνει την ευκαιρία σε περαστικούς να ανακυκλώσουν τα πλαστικά καπάκια διαφόρων συσκευασιών.

Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης, μια προσφορά αγάπης στον συνάνθρωπο. Παράλληλα οι συμμετέχοντες δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Τα πλαστικά καπάκια τα όποια συλλέγονται θα δοθούν στο σύλλογο Παραπληγικών Ν. Πέλλας, μέσω ενός δικτύου εθελοντών μεταφορικών εταιρειών. Την παράδοσή τους θα κάνει η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυτίμη Μαρκογιαννάκη.

Σε αυτή τη δράση ο δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει με την τοποθέτηση ηλιακού πάνελ, ώστε η καρδιά να μένει φωτισμένη τη νύχτα, προάγοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο δήμος Αριστοτέλη μέσα από τις δράσεις του στηρίζει την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ενώ αποτελεί τόπο προορισμού μέσω των ειδικών και θεματικών μορφών Τουρισμού που προωθεί.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο χέρι όλων μας, ο καθένας μπορεί με ένα μικρό λιθαράκι εθελοντισμού να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας τα απαραίτητα ερεθίσματα και διαπαιδαγωγώντας τις μικρότερες ηλικίες», λέει στη Greenagenda.gr η κ. Μαρκογιαννάκη.

Μέσα από τη δράση θα εξασφαλιστεί η αγορά ενός αμαξιδίου, για αυτούς που το χρειάζονται στο Αγροτικό Ιατρείο Στρατονίκης. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική είναι η συνδρομή των Κοινοτήτων Σταγείρων και Στρατονίκης.

Με αυτήν τη δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης» συμβάλει στη διάδοση του μυνήματος «Think green, think positive!».

 

[ΠΗΓΗ: http://greenagenda.gr/, του Νίκου Αβουκάτου, 29/4/2021]