ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40-44 ΚΑΙ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 45-49

Αυτή θα είναι η σειρά που θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οσοι μάλιστα κάνουν αίτηση την Μεγάλη Τρίτη, θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο μέσα σε 24 ώρες, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια των εορτών με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, με AstraZeneca και το Μεγάλο Σάββατο για την ομάδα 45-49, με όλα τα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Όσον αφορά τις εγκύους, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως κατά 99,9% και τα εμβόλια με ιϊκό φορέα είναι απόλυτα ασφαλή για την κύηση. Μειονεκτούν μόνο στο ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χορήγηση των εμβολίων κατά την κύηση. Τόνισε πως χρειάζεται μια στάση αναμονής για λίγο, μέχρι να έχουμε επαρκή στοιχεία και αυτή η επιστημονική τυπικότητα δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την αναπαραγωγή των νέων γυναικών στη χώρα μας. 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Βίκης Κουρλιμπίνη, 26/4/2021]