Π. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ: ΆΝΟΙΓΜΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ CLICK AWAY ΚΑΙ CLICK INSIDE

Για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα όταν δοθεί το «πράσινο φως» από την επιτροπή των Ειδικών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης γνωστοποιώντας ότι πάμε για άνοιγμα με περιορισμούς, αλλά όχι μοντέλο click away και click inside. Επίσης, επισήμανε ότι οι κλάδοι που θα ανοίξουν επιδιώκεται να παραμείνουν ανοιχτοί.

«Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής», είπε μιλώντας στο OPEN ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει όντως κοινωνική πίεση. Ο ιός είναι εδώ, δίνει τη μάχη να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην αυτοπροστασία. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής, πώς στηρίζουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης».

Αναφερόμενος στα μέτρα του lockdown σημείωσε ότι οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση και πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση.

Για τα γυμναστήρια υπογράμμισε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 31/3/2021]