ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ : 698 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 26 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ– ΣΤΟΥΣ 299 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, αλλά καθόλου αντιπροσωπευτικό της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, ανακοίνωσε και την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για αποτελέσματα από τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, όπου διεξάγονται λιγότεροι έλεγχοι, αφού τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν, έτσι είναι λογικό να ανακοινώνονται λιγότερα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι σταμάτησαν την αυξητική του πορεία και μειώθηκαν ελάχιστα, ενώ οι θάνατοι κινούνται σταθερά στον ημερήσιο μέσο όρο.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 698, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για πολλοστή μέρα στη σειρά, στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας των κρουσμάτων βρίσκεται το Λεκανοπέδιο, το οποίο έχει ξανά τα μισά κρούσματα της χώρας. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ξανά η Αχαΐα, ενώ ιδιαίτερα ψηλά βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, στην Αττική καταγράφονται 328 κρούσματα, ενώ στην Αχαΐα ακόμα 62. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο περιοχές βρίσκονται σε καθεστώς «σκληρού» lockdown, τύπου Μαρτίου. Αντιθέτως, στη Θεσσαλονίκη, που δεν βρίσκονται σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα, μετρά 56 μολύνσεις. Ακόμα, 20 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 17 η Κάλυμνος και 16 η Εύβοια. Στην Π.Ε. καταγράφηκαν 4 κρούσματα.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172824 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6152 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 15/2/2021]