ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: “Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ… ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ”

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε τα παρακάτω:

“Ο Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική αξιοποιεί τα επισκέψιμα οινοποιεία αλλά και τα  τσιπουροκάζανα στο ορεινά χωριά καθώς και την χαρτογραφημένη οινική διαδρομή για να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή που θα την επιλέξουν και για τις υπόλοιπες εμπειρίες πέραν της θερινών διακοπών. 

Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος μας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο οινοτουρισμού για την περιοχή. Ένα σχέδιο βασισμένο στην συνεργεία, την ανάδειξη της τοπικότητας, και την εξωστρέφεια. Μας παρουσίασε επίσης το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «wine: life is a celebration», στοχεύοντας στην…

προσέγγιση οινικών τουριστικών αγορών – στόχων για το 2021 (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία). Τόνισα τη στήριξη του υπουργείου σ’ αυτό το νέο βήμα, και την επιθυμία μας να έχουμε ουσιαστική διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την συνεχή βελτίωση του σχεδίου μας για τον γαστρονομικό τουρισμό.

Όπως επίσης και την επικείμενη πρωτοβουλία και για άλλες επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες θα δώσουν νέα πνοή στην σύνδεση του τοπικού προϊόντος με τον τουρισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γραμματέας του ΕΟΤ,  κύριος Δημήτρης Φραγκάκης – Dimitris Fragakis, ο οποίος ανέλυσε τους άξονες της νέας καμπάνιας του ΕΟΤ, μιας καμπάνιας που θα δίνει μεγάλη έμφαση στον εμπλουτισμό τουριστικού προϊόντος, την ταυτότητα και την αυθεντικότητα και τη σύνδεση με την τοπική παραγωγή”.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 31/1/2021]