ΠΕΤΣΑΣ : ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ

The EU flag is reflected in a drop on a syringe needle in this illustration taken November 9, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration TPX IMAGES OF THE DAY

Πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά να έχουμε στη χώρα μας την πρώτη παρτίδα των εμβολίων της Pfizer, εφ΄όσον δοθεί έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η EMA τοποθετεί τη συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNtECH στις 21 Δεκεμβρίου.

Έτσι αν δοθεί η έγκριση, τα εμβόλια είναι πολύ πιθανό να φτάσει στη χώρα μας πριν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, μόλις η αρμόδια επιτροπή ανάψει «πράσινο φως», η Κομισιόν θα «τρέξει» τη διαδικασία λήψης αποφάσεων με σκοπό τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας εντός ημερών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξήγησε επίσης γιατί τελικά θα έρθει μικρότερη δόση των εμβολίων στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα προμηθεύεται εμβόλια όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη. Έτσι εφόσον η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια, θα πάρει και η Ελλάδα λιγότερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως λιγότερα εμβόλια θα πάρουν και οι ΗΠΑ.

«Γίνεται η αρχή γρηγορότερα, έχουμε λιγότερα εμβόλια, αλλά το σύστημα θα δοκιμαστεί, ώστε μετά να υπάρξει μία κανονική ροή»μ ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και σε εθελοντική βάση. Η προτεραιοποίηση ισχύει και αφορά σε πρώτη φάση τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως στη συνέχεια έχει σειρά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 17/12/2020]