ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ COVID;

Η συχνότητα των τεστ των εργαζομένων στα μεταλλεία διασφαλίζει σε ένα βαθμό την προστασία του τόπου, ωστόσο, προφανώς συνετέλεσαν άλλοι λόγοι μετάδοσης του ιού.

Το χωριό μετρά ήδη δέκα θανάτους από κορoνοϊό – Στον Δήμο Αριστοτέλη θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης στις 15 Δεκεμβρίου αλλά και στις 21 Δεκεμβρίου

Το γεγονός ότι δεκάδες εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός ζουν στη Μ. Παναγία του Δήμου Αριστοτέλη και υποβάλλονται σε συχνότατα τεστ covid δεν κατάφερε να αποτρέψει τη μεγάλη διαφορά στο χωριό που μετρά δέκα θανάτους από κορoνοϊό. Θα περίμενε κανείς ότι η συχνότητα των τεστ των εργαζομένων στα μεταλλεία θα διασφάλιζε σε ένα βαθμό την προστασία του τόπου, όπου ωστόσο, συνετέλεσαν άλλοι λόγοι μετάδοσης του ιού.

Η ιστορία του ηλικιωμένου ζευγαριού που πέθανε μέσα στο σπίτι του με διαφορά μιας ημέρας συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ωστόσο, υπήρξαν και άλλοι θάνατοι που οδήγησαν την δημοτική αρχή να ζητήσει τη διενέργεια τεστ, που θα γίνουν την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, θα είναι ταχείας ανίχνευσης και θα γίνουν σε δεύτερη φάση στην Ιερισσό στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των θυμάτων τρομάζει για χωριά με τόσο μικρό πληθυσμό που μάλιστα, στην αρχή της πανδημίας δεν είχαν καν εμφανή αριθμό κρουσμάτων. “Μας ανησυχεί όποια κατάσταση απειλεί τους δημότες μας”, τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, 14/12/2020]