ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ «CEO INITIATIVE 2020»

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί το CEO INITIATIVE 2020, ένα εταιρικό φόρουμ (που διοργανώνουν το Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos), με συμμετοχή κορυφαίων διοικητικών στελεχών και επιχειρηματιών, φορέων κλπ, που οποίοι επιζητούν επιδιώκουν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, εκφράζοντας δεσμεύσεις για στήριξη εταιρικών σκοπών με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και ένα ασφαλέστερο αύριο.

Ανάμεσα στους ομιλητές – που το σύνολό τους θα ξεπερνάει τους 40  – θα είναι όπως ο Αlan Murray, CEO Fortune USA, ο Αndrew Liveris, Former Chairman and CEO Dow Chemical Company, o Μichael Vounatsos, CEO BIOGEN, η Μαρία Δ. Ευθυμίου, Ιστορικός, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, CEO Chipita, o Oδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, η Κλιματική Δημοσιογράφος, Εξερευνήτρια, Σκηνοθέτης Bernice Notenboom, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και άλλοι.

Θεματολογία 

1. Stakeholder capitalism isn’t a choice. It’s an imperative

Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» που έρχεται να αντικαταστήσει τον «καπιταλισμό των μετόχων» αποτελεί το πιο καυτό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι επενδυτές και η κοινωνία απαιτούν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες από τις επιχειρήσεις, οι CEOs εστιάζουν στο ρόλο τους ως κοινωνικοί ηγέτες, με ευθύνη και ενσυναίσθηση. Η κλιματική κρίση, η επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη, η αντιμετώπιση του COVID-19 και άλλων υγειονομικών κρίσεων δεν είναι υπόθεση μόνο των κυβερνήσεων. Το «όλοι μαζί» γίνεται αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Και οι επιχειρηματικοί ηγέτες καλούνται να παρέμβουν συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι καλό και για την επιχείρησή τους και για τους μετόχους.

2. Making Sustainability Count

H βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση βρίσκονται στον πυρήνα της νέας εταιρικής κουλτούρας και τα ESG (Environmental, Social, and Governance) data των επιχειρήσεων αφορούν πλέον όλο και περισσότερο τους επενδυτές. Πώς μπορούν όμως οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους πρακτικά στους τομείς αυτούς μεσούσης της πανδημίας του Covid-19 και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα αντικατοπτρίζεται και στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων; Τα ESG Issues είναι πλέον προτεραιότητα για τους CEOs και περνούν στον “πυρήνα” της στρατηγικής των εταιρειών, με στόχο τη μεγιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και της οικονομικής αξίας των εταιρειών.

3. Rethink Healthcare in the face of COVID-19.

Η πανδημία του Covid-19 μας έδωσε μια μοναδική στα χρονικά ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κλάδο της Υγείας. Τι μάθαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη; Ποια είναι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, εάν γίνει υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα όλων η Υγειονομική ασφάλεια και περίθαλψη; O ρόλος της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, η αλλαγή στα μοντέλα λήψης των αποφάσεων, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και οι προκλήσεις για τη ψυχική υγεία των εργαζομένων και της κοινωνίας.

4. The Future of Work

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους, βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών είναι η επανένταξή τους με ασφαλή και παραγωγικό τρόπο. Η ορθή λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που θα καθορίσουν τη νέα κανονικότητα και εκείνων που θα μείνουν πίσω. Οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε είναι ραγδαίες και ήρθαν για να μείνουν. Αυτή τη στιγμή συντελείται ένας ολικός επανασχεδιασμός του μοντέλου εργασίας με βασικούς πρωταγωνιστές την τεχνολογία, την τηλεργασία, την ευελιξία και τη δια βίου μάθηση. Οι δεξιότητες των εργαζομένων επαναπροσδιορίζονται, κανείς δεν εξαιρείται, ενώ οι προτεραιότητες των επικεφαλής αλλάζουν. Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας και πού καλούνται να εστιάσουν εργοδότες και εργαζόμενοι;

5. Decisive actions to emerge stronger in the next normal

Την ώρα που η κρίση της πανδημίας συνεχίζει να δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ανασφάλειας, το στοίχημα για τις επιχειρήσεις είναι η χάραξη στρατηγικής για το επόμενο μακρό χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσουν, το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που θα τις οδηγήσουν στην επόμενη μέρα με ασφάλεια. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι απαραίτητο να δράσουν με ταχύτητα και τόλμη προκειμένου να βγουν από την κρίση δυνατοί και κυρίαρχοι στην νέα κανονικότητα. Ποια είναι τα βασικά βήματα που καλούνται να ακολουθήσουν και γιατί η ενσωμάτωση ενός ευρύτερου σκοπού βοηθάει τις επιχειρήσεις να πλοηγηθούν με ασφάλεια μέσα στην κρίση και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν πιστοί και παραγωγικοί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με πράξεις. Πώς επιτυγχάνεται;

6. Innovative Collaborations

H πανδημία Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η συνεργασία Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα στους τομείς της Έρευνας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Ενίσχυσης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και της Οικονομίας είναι πλέον μονόδρομος. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενότητα, η αλληλεγγύη, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτισή του. Και όχι μόνο για τους προφανείς υγειονομικούς λόγους. Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό, αναδεικνύοντας τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες σε όλα τα πεδία, και οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για πραγματική συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτών, με στόχο έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Να σημειωθεί πως στις 16.25, στο πάνελ της ενότητας “Making Sustainability Count”, συμμετέχει και ο Χρήστος Μπαλάσκας, Γεν. Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold, μαζί με τους Δημήτρη Κουτσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Deloitte Eλλάδας, Γιάννη Τσακίρη, Yφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με προεδρεύοπυσα την Mαριάννα Σκυλακάκη, Εκδότρια και αρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ατζέντα του forum:

[ΠΗΓΗ: https://www.theceo.gr/, 23/11/2020]