Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Κ. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Τις Σκουριές και το υπό ανάπτυξη έργο της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου και ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου

Ο κος Χατζηδάκης ανάρτησε τα αξής στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Επίσκεψη στις Σκουριές σήμερα. Η Αλεξάνδρα Σδούκου και εγώ πήγαμε στη βορειοανατολική Χαλκιδική για να δούμε από κοντά την πολυσυζητημένη επένδυση της Eldoraldo Gold. Συζητήσαμε λοιπόν με τη διοίκηση της εταιρείας, με το προεδρείο των εργαζομένων και με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο. 

Από την πλευρά μου ξεκαθάρισα προς όλους ότι είμαστε υπέρ της επένδυσης με τέσσερις βασικές προϋποθέσεις: 

  1. Να αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις εργασίας
  2. Να είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης σύμφωνο με την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία
  3. Να αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου
  4. Να υπάρξουν ουσιώδη αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. 

Αυτό που θέλουμε είναι πολύ απλά να συνδυάσουμε την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος».

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Χθες είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο υπό ανάπτυξη έργο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Αμφότεροι ξεναγήθηκαν από την διοίκηση της εταιρείας και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και τον προηγμένο περιβαλλοντικό του σχεδιασμό, που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε κατά 40% το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του.

Η υλοποίηση της εμβληματικής αυτής επένδυσης, παράλληλα με τα ενεργά μεταλλεία Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών, θα εξασφαλίσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, αυξημένα έσοδα για το δημόσιο και σημαντικές επενδύσεις για την τοπική κοινωνία».

[ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από https://ergoxalkidikis.gr/, 14/9/2020]