Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το video με τη συνέντευξη Τύπου

Έχουμε πυρομαχικά και αν χρειαστεί θα λάβουμε και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω στήριξη με νέα μέτρα της οικονομίας εάν το επιβάλει η συγκυρία της πανδημίας, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν επιβεβαίωσε τις αρνητικές προβλέψεις της ύφεσης καθώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν παρέλειψε πάντως να επαναλάβει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και δεν έχει καμία διάθεση να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. 

Σαφής ήταν ο πρωθυπουργός και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά και την επιστροφή του Ορούτς Ρειτς στην Αττάλεια. 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ένα πρώτο θετικό βήμα προς την έμπρακτη αποκλιμάκωση από την Άγκυρα και διαμήνυσε ότι στον βαθμό που αυτή θα συνεχιστεί με “συνέπεια και συνέχεια”, η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου επανεκκινώντας τις διαδικασίες για διερευνητικές επαφές, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και μόνο. 

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης -κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ περί “μυστικής διπλωματίας”-, ο πρωθυπουργός αφού ζήτησε “υπευθυνότητα” για όσα λέγονται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκαθάρισε ότι παρά τους ενίοτε οξυμένους αντιπολιτευτικούς τόνους “εθνικό μέτωπο υπάρχει”, τουλάχιστον μεταξύ Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση της θητείας σε 12 μήνες, αλλά και ορθάνοιχτη την πιθανότητα για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο και δείτε εδώ το βίντεο με τη συνέντευξη:

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 13/9/2020]