ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ORUC REIS ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer) είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με την οποία συζήτησε για “την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας”, αλλά και για την επικείμενη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο. 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος “ενημέρωσε αναλυτικά τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις εξελίξεις και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της ΕΕ και της γερμανικής Προεδρίας, προκειμένου αποκατασταθεί περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή”.

“Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι έχουμε ετοιμότητα να συζητήσουμε με τους γείτονές μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, υπό την προϋπόθεση άμεσης απόσυρσης των τουρκικών πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού σκάφους από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η κ. Κράμπ-Καρενμπάουερ συμμερίσθηκε την εκτίμηση του Έλληνα υπουργού ότι η παρούσα κατάσταση καλλιεργεί συνθήκες ατυχήματος και, συνεπώς, πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα αποφευχθεί οιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης και να υπάρξει εκτόνωση, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διάλογο” σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε, επίσης, ότι “θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εξελίξεις, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 26 Αυγούστου”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, από ΑΜΠΕ, 18/8/2020]