ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΆΓΚΥΡΑ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ NAVTEX

Για έναρξη σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis κάνει λόγο η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον – Ανυποχώρητη συνεχίζει τις προκλήσεις και τις παράλογες επιδιώξεις της στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Τουρκία (NAVTEX station Αττάλειας) εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο  ORUC REIS  για την ίδια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ORUC REIS πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με  νοτιοδυτική  κατεύθυνση  και εντός  της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα.

Συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το γεγονός, επισημαίνουν ότι η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της, το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 23/8/2020]