ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

O Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, μιλά στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, στο χαρακτηριστικότερο σημείο του δήμου, στην ανασκαφή της πόλης των Αρχαίων Σταγείρων, στη γενέτειρα του οικουμενικού φιλοσόφου, στην Ολυμπιάδα.

Περιγράφει ποιες μοναδικότητες έχει ο Δήμος που έχει αναλάβει τη διοίκησή του, μία περιοχή που «απλώνεται» από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

«Είναι ήλιος και θάλασσα, αλλά είναι και ιστορία, πολιτισμός» αναφέρει ο κ. Βαλιάνος και επισημαίνει την ύπαρξη του Αγίου Όρους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένας Προσκυνηματικός τόπος.

Απαριθμώντας τις αμέτρητες επιλογές που έχει ένας επισκέπτης του Δήμου Αριστοτέλη, αναφέρεται στους ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί, στα 22 τοπικά προϊόντα που έχουν ξεχωρίσει και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο κάνοντας γνωστή την κάθε περιοχή για τα όσα η φύση απλόχερα χάρισε και οι κάτοικοι αγάπησαν και διατήρησαν.

Με την έγκριση του ΕΟΤ στο πλήρες πρόγραμμα που κατέθεσε και εκπονεί ο Δήμος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, ο κ. Βαλιάνος αναφέρεται στους 18 εναλλακτικούς τρόπους για δράσεις σε όλη την περιοχή, από τις σηματοδοτημένες πλέον περιπατητικές διαδρομές μέχρι το Άλσος του Αριστοτέλη, από τους δρόμους του κρασιού μέχρι τις επισκέψιμες μονοκαλλιέργειες, από τους παραδοσιακούς οικισμούς και το σπίτι του Ζορμπά μέχρι τα μετόχια μοναστηριών και τη μακεδονική αρχιτεκτονική, από τις 15 γαλάζιες σημαίες μέχρι τη λαογραφία με τη γαστρονομική εμπειρία.

«Θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο Αριστοτέλη την κοιτίδα του θεματικού τουρισμού», τονίζει ο Στέλιος Βαλιάνος και σημειώνει ότι στόχος είναι να υπάρχει τουρισμός 12 μήνες το χρόνο, ενώ απαντά αν και με ποιον τρόπο οι ενέργειες που κάνει για την περιοχή του ωφελούν όλη τη Χαλκιδική, και τους 5 δήμους.

Μάλιστα, σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας, ο κ. Βαλιάνος αναφέρει ότι «αποφασίσαμε να μην μεμψιμοιρούμε, τροποποιήσαμε το σχέδιο μας και δημιουργούμε ευχάριστες ειδήσεις».

Περιγράφει με ποιον τρόπο συνέβαλαν συνεργατικά και ενωμένες όλες οι δυνάμεις προκειμένου ο Δήμος Αριστοτέλη και η Χαλκιδική να είναι τόσο ένας ασφαλής προορισμός όσο και προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τη μετάδοση αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού, χρηματοδοτώντας ακόμη και τη λειτουργία ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, δεν αποφεύγει να απαντήσει σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή, τον διχασμό που κυρίευσε τους κατοίκους, τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της επένδυσης, αλλά και την πρόσφατη διεκδίκησή του για την απόδοση των μεταλλευτικών τελών που δεν έχουν αποδοθεί στον Δήμο εδώ και τρία χρόνια, στερώντας σημαντικό έσοδο.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι διεκδικεί και αντισταθμιστικά οφέλη απευθείας από την εταιρία προς το δήμο, καθώς όπως διευκρινίζει, τα μεταλλευτικά τέλη είναι θεσμοθετημένα ενώ τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι ζήτημα συμφωνίας και διεκδίκησης από την επενδυτική εταιρία.

Ο Στέλιος Βαλιάνος, έχοντας διατελέσει και περιφερειακός σύμβουλος Κ.Μακεδονίας, απαντά τι είναι αυτό που τον κέρδισε στην πολιτική σε σχέση με τη νομική, αλλά και ποιες από τις δεσμεύσεις του και το όραμά του έχει θέσει ως προτεραιότητα, καθώς και πως αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται τις κρίσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι τις οφειλές που «κληρονόμησε» από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Τέλος, το ερώτημα για το ποια είναι η αγαπημένη δική του παραλία, αποτελεί αφορμή για περισσότερες από τρεις απαντήσεις.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, 24/7/2020]