ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εκατοντάδες δημοσιεύματα για το Δήμο μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτέλεσμα της συστηματικής επικοινωνιακής εργασίας που έχουμε αναπτύξει.

′′ Ο Δήμος #Αριστοτέλη στη #Χαλκιδική, κεντρική #Μακεδονία, εγκαινίασε ηλεκτρονικό οδηγό στα αγγλικά με χρήσιμες πληροφορίες για τις 13 ιστορικές πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής.

Ο ηλεκτρονικός οδηγός ′′ Trekking: Life is a adventure ′′ προσφέρει πληροφορίες για τη γεωγραφική θέση κάθε χαρτογραφημένης διαδρομής και τη σήμανση της, καθώς και για τις αποστάσεις και τα υψόμετρα.

Επιπλέον, προσφέρει αναλυτικό οδικό βιβλίο για κάθε διαδρομή, και πολλές φωτογραφίες του φυσικού τοπίου.

Ο #Αριστοτέλης _ Δήμος πήρε το όνομά του από τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη, του οποίου η γενέτειρα, Στάγειρα, βρίσκεται εντός των ορίων του. Βρίσκεται στους πρόποδες τριών βουνών που αποτελούν μέρος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών #Natura _ 2000

Οι πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής καλύπτουν συνολικά 141 χιλιόμετρα και περιβάλλουν τρία βουνά – Αριστοτέλειο, Ολομώντας και Άθως – και τρεις υδροφόρους κόλπους.

Περιλαμβάνει επίσης δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους όπως τα Αρχαία Στάγειρα, ο Αρχαίος Άκανθος, η Διώρυγα του Ξέρξη και το Ιερό της Αρχαίας Ουρανούπολης.

Σύμφωνα με τον δήμο, πολλοί φορείς τουρισμού έχουν σχεδιάσει και προσφέρουν ειδικά πακέτα για δραστηριότητες οδοιπορικού και ποδηλασίας στην ανατολική Χαλκιδική.

Ο e-guide θα παρουσιαστεί σε ξένους ειδικούς πεζοπορίας κατά τη διάρκεια ενός ειδικού οικογενειακού ταξιδιού που θα οργανωθεί από τον δήμο, μετά την υποχώρηση της κρίσης κορονοϊού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ (ΓΝΤΟ).

Ο Δήμος Αριστοτέλη βραβεύτηκε πρόσφατα με τη ′′ Φιλική _ Ποδήλατο ′′ από τη NATTOUR, μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί τις βιώσιμες τουριστικές πρακτικές, και εργάζεται για τη λήψη πιστοποίησης από τον Γερμανικό πεζοπορικό σύλλογο ′′ Deutscher Wanderverband Service GmbH ′′ για την ′′ Αριστοτέλεια ′′ του Περπάτα “.

Ο ηλεκτρονικός οδηγός είναι διαθέσιμος εδώ.”

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 20/7/2020]