ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΟΙ 18 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Για την απόλυτη ετοιμότητα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής στον τομέα του τουρισμού, ακόμη κι επί εποχής κορωνοϊού, αλλά και στις 18 διαφορετικές, εναλλακτικές (εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα) επιλογές που έχει ο επισκέπτης του Δήμου, μίλησε ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος σε συνέντευξή του στον Real FM 107.1 και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

¨Ο Δήμος Αριστοτέλη εκπόνησε και εκτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ, με 18 διαφορετικά εναλλακτικά projects. Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει το παράδειγμα του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς δίπλα στον ήλιο και τη θάλασσα, δίπλα στις υπέροχες τουλάχιστον 95 ακτές μας και τα 300.000 μέτρα ακτογραμμής, προτείνουμε 18 διαφορετικές δραστηριότητες: περιπατητικές διαδρομές, γαστρονομία, προσκυνηματικός αλλά και συνεδριακός τουρισμός, γαμήλιος τουρισμός κ.α. Πραγματικά, ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα bike friendly, με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την αντίστοιχη εταιρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Βαλιάνος δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην αναφερθεί και σε δύο μοναδικές ¨παγκοσμιότητες» που χαρακτηρίζουν τον Δήμο: πρώτον στο ότι είναι η γενέτειρα του Αριστοτέλη, αλλά και στο ότι είναι η πύλη του Αγίου Όρους.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε άλλωστε και στη σύσκεψη που έγινε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Χαλκιδική, καθώς και για τα μέτρα που προβλέπονται, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος είναι ένας από τους πιο ασφαλείς δήμους, καθώς εμφανίστηκε μόλις ένα κρούσμα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Βαλιάνου:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 20/6/2020]